Koláč bez mouky
Každý máme někdy mlsnou a je jedno jestli jíme dle zásad Paleo, Vegan, Low carb stravování. Nejjednodušší a nejrychleljší je zahnat chutě na sladké nízkosacharidovým ovocem, lžičkou ořechového másla a nebo hrnkem dobrého čaje. Pro ty z vás, kdo nemáte své sladké chutě úplně pod kontrolou ( a že nás je :) bude varianta koláče více riziková, nebudeme péct jednu porci, ale celý koláč. Proto doporučuji pečení spojit s návštěvou, předejdete tak tomu, že budete mlsně chodit po bytě se lžičkou a nenápadně uždibovat, návštěva vám s tím ráda pomůže :)!
Tento Pegan koláč je jednoduchý, není potřeba speciálních surovin, uspokojí vaše chutě na sladké a návštěvu také neurazíte. Koláč si mohou doladit jogurtem javorovým sirupem, nebo ořechovým máslem.
Ingredience
- 4 vejce
- směs namletých ořechů (já jsem použila mleté mandle) 200g
- strouhaný kokos také cca 200g
- 2 banány
- 1-2 nastrouhaná jablka
- kokosový olej
- skořice
Pokud chcete koláč udělat sladší a méně drobivý:
- nahraďte 100g strouhaného kokosu mandlovou/kokosovou moukou
- přidejte rostlinné mléko pro zjemnění
- můžete osladit stévií, javorový sirupem
- přidej rozinky
- pro zjemnění zakápni při podávání jogurtem
Postup přípravy
1. Rozmixujeme jablko s banánem do tekutého pyré.
2. Vejce vyšleháme do pěny.
3. V míse smíháme ořechovou směs a strouhaný kokos.
4. Přimícháme vejce a zamícháme.
5. Poté přidáme bánanovou jablečné pyré a opět dobře promícháme.
6. Na závěr přidáme rozpuštený kokosový olej a skořici na dochucení, dobře promícháme.
7. Směs dáme do vymazané formy vysypané kokosem.
8. Pečeme na 180 stupňů cca 45-50 minut.
9. Po upečení necháme vychladnout a podáváme s ovocem, jogurtem, ořechovým máslem, ztuhlým kokosovým mlékem nebo prostě jen tak.